Testo uppdatering!

Jag har inte skrivit om några fysiska förändringar på några månader och det är inte för att det inte händer något, utan dem förändringar som sker märker jag inte riktigt av längre. Jag är nu 1 år och två månader på testo. :) Förändringarna går i vågor, ibland springer det på och inlad känns det som det stannar av. Sedan är det svårt att veta ibland vad som sker om det är testot eller om det beror på något annat. 
 
Kommit in i en period då jag är typ hungrig/sugen på något mer eller mindre hela tiden. Är det p g a testo vet jag ej. Förr när jag hade mens någon vecka innan var jag hungrig jämt. Jag vet inte om kroppen känner av menscykeln fortfarande fast jag inte får mens. (Om jag nu skulle befinna mig där nu)  
 
Mitt tålamod är lite sämre än vanligt, när kidsen tjafsar och bråkar har jag inte lika långt tålamod. I vanliga fall kan jag stänga av eller säger till kidsen "stäng dörren om ni ska bråka". Haha!!  Men nu får de gå in i varsitt rum för att jag inte typ orkar med det alls och efteråt har jag tänkt att det egentligen inte var så farligt och får dåligt samvete. Om mitt humör/tålamod beror på testot eller om det beror på väder och vind vet jag inte. Jag menar innan testot analyserade jag inte mitt humör på samma sätt. Det var mer "hmmm... är mensen på g eller inte", typ. Haha!! 
 
Det sker fortfarande fysiska förändringar men jag analyserar inte dem lika intensivt längre. Eftersom jag känner mig mer harmonisk i mig själv och min kropp så tänker jag inte på det på samma sätt. Jag passerar nu och det resulterar i en avslappnad Zack. :) Klart jag blir glad över att mina drag förstärks av testot fast jag inte uppmärksammar inte det på samma sätt på daglig basis. 
 
Något som jag iaf märkt av är allt hår som fortsätter att växa. Börjar få en schysst skäggväxt men det är fortfarande "mjuk", alltså fjunig. Det är inte riktigt så "grov" och intensiv som en cis-man i min ålder men det är på g. :) 
 
 
 
 
 
 
Jag har denna vecka försökt få tag på "min" handläggare på socialstyrelsen men utan framgång. Tänkte höra med henne om hon kan ge mig någon tidsram för hur länge det kommer att ta tills jag får mina nya sista siffror. 
 
24/8 Har jag ett återbesök inbokat till hudläkaren. Acnen har blivit något bättre men långt ifrån bra. :( 
 
2/9 Har jag tid hos min kirurg som ska ta bort mina "hudöron". Detta utförs med lokalbedövning. :/ 
 
3/9 Ska jag till endo, kolla mina hormonvärden. 
 
9/9 Ska jag till logopeden. 
 
Hmm.... Tror det är allt för denna gång. Hör av er om ni undrar något! 
 
Må gott! :) 
 

 

Pride!

Nu är Pride slut för denna gång och jag har haft det riktigt nice! Kidsen varit med och vi gick i paraden idag. :) Har även haft barnfria kvällar och haft riktigt skoj!! Fick tyvärr åka hem lite tidigare ikväll då kidsen var trötta efter en hel dag på stan och parken. Men vilken avslutnings väder vi fick, en hel dag med sol och värme!! :D

Men jag har fått uppleva något helt nytt utanför Pride området som jag aldrig stött på tidigare. Vilket har gjort mig arg och mörkrädd.

När man köper ett veckopass för inträdde i Pride parken får man ett armbad. Jag har inte varje år köpt veckopass men jag gjorde det i år. Dem år jag gjort det tidigare har jag aldrig upplevt konstigheter utanför Pride områden p g a armbandet. MEN när jag i torsdags var och handlade mat i affären fick jag höra folk säga jävla bög bakom ryggen.
Sammanlagt under affärsvistelsen fick jag höra det sägas tre ggr, inom loppet av typ en halv timme. Jag kopplade inte kommentarerna till armbandet, jag tänkte inte alls på att jag hade de. Jag blev så paff.

Efter affären åkte vi direkt till en bensinmack (de hade inte mitt snus i affären), och personen bakom disken säger då, (inte för att de har någon betydelse men jag brukar handla just på denna mack)
- inte visste jag att du var bög?
Jag svar typ va?? Öööö... Vad pratar du om?
- Ja, ditt armbad...
Då föll poletten ner... AHA!! Alla i affären!
Jag fortfarande paff av en sådan konstig fråga och blev samtidigt arg. Seriöst vad har hen med de och göra och vad är det för fråga?!? Arg var jag.
Mitt svar blev - måste man vara bög för att gå på Pride? Personen ifråga blev tyst och nu efteråt när jag tänker på situationen kommer jag väl på ett antal andra svar jag kunnat ge, sådant man alltid kommer på efteråt.

Men seriöst aldrig tidigare har jag fått höra jävla flata innan testo p g a armbandet. Jag har aldrig varit orolig att gå på stan med Pride armband, jag har inte ens tänkt i dem banorna. Det är klart man fått höra skällsord och andra kommentarer om ens läggning i vardagen men då aldrig kopplat just till Pride armbandet. Att öppet stå för hbtq rörelsen kan få förödande konsekvenser i felsammanhang och jag upplever det mer hotfullt efter jag passerar som man.

Jag tog en taxi hem en kvällen från parken och taxi chauffören kommenterade något i still med
- "mannen de finns många tjejer här ute, varför är du där inne?". Mitt svar blev det finns många tjejer på Pride oxå. Innan testot fick jag aldrig höra
-"tjejen de finns många män här ute".

Alltså det är 2015 och det är fortfarande mer "okej" med två tjejer som är tillsammans. Vi har fortfarande lång väg kvar att gå till acceptans i samhället. Jag trodde vi hade kommit lite längre men jag blir mörkrädd av de jag möts.

Därför är Pride Paraden viktigare än någonsin. Jag gick i paraden igår och när jag gick där och såg alla glada människor som tittade på paraden. Undrade jag, hur många av dessa människorna som fotade och klappade händerna, undra hur många av dessa som tycket att detta är okej att vara vara gay, bi, trans, queer imorgon? Eller är detta bara en kul grej att se på en solig lördag? Förstår folk innebörden av paraden? Hur viktig den är!! Samtidigt är paraden otroligt viktig för att visa glädje, gemenskap och lycka!!

Men är alla tusentals människor som står och tittar på att det inte är bara glitter och glamour varje dag? Att vi inte gå här i paraden BARA för att de är skoj?? För vart är alla dessa människor som klappar glatt till musiken då jag får höra jävla bög i affären? Då är ingen som regerar! Då är ingen där och bakom en rygg och stöttar! Nä, då kollar alla bara konstigt på en och rynkar näsan!

Jag älskar Pride och kommer aldrig dölja vem jag är. Jag är en stolt transman och går rakryggad! Vi kämpar tillsammans för allas lika värde!! Happy Pride!!

Några tankar kring dejting

Jag har gått ett tag nu och funderat på att det så småningom vore nice att träffa någon, känner att det är dags nu. Under min transition har jag funderat på hur och vart jag skulle kunna träffa en person att dejta. Här är några av dessa tankar som har kommit upp om hur annorlunda det är nu att dejta som transperson.

Förr träffade jag personer i flat-sammanhang, som på tjejfester, Pride och QX. Idag är jag inte ute och festar på samma sätt som förr eftersom jag har kidsen. Om jag skulle ut och festa/hänga idag skulle det vara svårare att vända mig till dessa forum för att träffa en ny tjej av flera anledningar. Dels är de flesta där för att träffa andra tjejer och det är svårt att veta vem som är intresserad av transpersoner. Sen kommer jag inte längre in på alla ställen. Det finns ställen där jag kan gå på som är mer queera (förenklat förklarat så menar jag forum som är mer transinkluderande än vad flat-sammanhang är) men ofta känner jag mig inte hemma på dessa ställen och det är kanske inte ställen jag träffar någon jag är intresserad av. Ofta upplever jag att det i många queera sammanhang råder en viss norm som jag inte trivs i. Nu är jag väldigt generaliserande men det är svårt att uttrycka vad jag menar annars, så klart är det inte så på alla queera-ställen.

Sedan finns det också olika dejting-sidor på nätet, t ex QX (ett internetforum för hbtq-personer) och där är det lite samma grej, de flesta tjejer på QX är intresserade av tjejer och då blir det svårt för mig att träffa en tjej där. Men om jag vänder mig till hetero- dejtingsidor, vilket jag har prövat, är det svårt att hitta en tjej som vill träffa en som mig. Jag har testat att både skriva på sidan där man ”presenterar sig” att jag är transperson och testat att inte skriva det. Då jag har skrivit det på första sidan är det väldigt svårt att få kontakt med andra tjejer. Men tar jag däremot bort att jag är transperson får jag kontakt med andra tjejer men efter ett par mail då jag nämner detta upphör mailandet. Sen känns det i överhuvudtaget tråkigt och jobbigt att behöva outa mig, men vid något tillfälle måste jag göra det. Det är svårt att veta när ”rätta” tillfället är.

Eftersom jag är ensamstående pappa till två barn är det svårare för mig att få tid till att gå ut och träffa nya människor i nya sammanhang där barnen inte är med. Men så klart finns det forum dit jag kan vända mig men återigen är många av dessa forum väldigt queera och där känner jag mig inte riktigt bekväm och där är det svårt att träffa personer jag är intresserad av. Jag känner mig inte alltid bekväm i hetero-sammanhang heller. Och flatkontexter är juh inte längre forum ”för mig” eftersom jag nu definierar mig som man.

Vart ska jag vända mig? Så klart gillar jag juh fortfarande att hänga på alla de ställen som jag hängt på förut, men det jag vill få fram med det här inlägget är att det nu är svårare att dejta som transperson än vad jag upplevt tidigare i mitt liv. Så klart kan jag träffa någon i alla de sammanhang som jag beskrivit, men omständigheterna gör det svårare och det finns ingen självklart plats för mig.

Så nu när jag skriver här på bloggen hoppas jag också på att få tips på potentiella personer ;) eller råd om dejting.

Så eftersom jag har testat så många olika ställen tänkte jag att jag ju lika gärna kan testa här också, så här är min dejting annons – sprid gärna ;)

Namn: Zack
Ålder: 35
Bor: I Stockholm med mina två barn och en katt
Gillar: När det händer saker och ting, har svårt att sitta still ;) Allt från häng i lekparken, bio, en öl på stan, umgås med familj och vänner till mer äventyrliga aktiviteter när jag får möjlighet. Sen gillar jag så klart också mysiga film-hemmakvällar och att hänga på landet.
Finns så klart massor mer att säga J
Vill du veta mer eller har några bra tips så hör gärna av dig till: fragortillzack@gmail.com