6 veckor post-op!

Jag har fått en del förfrågningar om att göra en post-op video och jag gjorde en i morse men när jag laddade upp den på youtube så var det väldigt dålig kvalité på videon. Jag äger inte en videokamera och filmar därför med mobilen. Därför så kommer jag bara lägga upp bilder och så kan jag skriva utifrån bilderna.
 
 

Bild 1 Från sidan! ;p

Bild 2

Ni ser ser att jag är fortfarande svullen runt, under armhålan och ovanför bröstvårtor. På höger sida under armhålan vid sårets slut är det väldigt svullet, får se om det blir s k "hundöra" (de går och fixa till sen)

Bild 3 Höger sida

Bild 4 Vänster sida

Jag är väldigt nöjd över resultatet och hoppas att läkningen fortsätter lika bra som det har gjort hittills. Där det är svullet är det obehagligt att ta på. Har full känsel på bröstvårtorna och på ärren under. Har inte alls ont längre men det känn ibland obehagligt kring områdena där det är svullet, Efter en hel dag och framför allt efter en arbetsdag så kan det nästan kännas bortdomnat kring de svullna områdena. (Obehaglig känsla) Jag har inte arbetat med min skyddsväst på, skyddsvästen "skaver" mot bröstvårtorna. Får se hur det går nästa vecka om jag kan börja jobba med skyddsvästen. Jag tejpar inte bröstvårtorna längre utan bara ärren under. Vilket jag kommer att göra i sex månader.

Jag har försökt att inte lyfta för mycket och kidsen har verkligen varit mer än hjälpsamma, t o m tre-åringen har förstått att jag inte kan lyfta och bära honom. Båda har varit väldigt försiktiga kring mig och när vi kramats. Jag har som sagt inte ont men lyfter jag armarna rakt upp ovanför huvudet så drar det i ärren, men det är samtidigt jätte skönt att sträcka ut armarna för att "dra ut såren". Det drar mer i vänster sida än höger. Ska bli skönt att få bli liter mer aktiv sakta men säkert, börja träna lite och så. Att inte var så orolig över om såren kommer gå upp eller så. :) Använder inte korsetten längre då det är bara obehagligt och gör ont på det svullna områdena.

Sorry att jag inte lägger upp en video men har ni fler frågor kring operationen så hojta till. :)