Allmän uppdatering! Gott Nytt År!! 🎉


Bara en timme kvar på detta år, de har verkligen hänt mycket i år. Tänkte skriva årets sista inlägg när jag sitter här i soffan och zappar och då det inte finns ett skit på tven. Mitt äldsta barn somnade precis på soffan, barnet orkade inte längre (yngsta somnade strax efter nio). Har idag varit i badhuset och badat med kidsen. Båda var helt slut efter de. Vet inte varför vi inte gjort de tidigare nu när jag har opererat mig. De var en helt fantastisk känsla, slippa massa krångel i omklädningsrummet med blickar och kommentarer. Slippa ta på sig en binder och en rashguard. Nu var det bara hoppa i shortsen och bara smälta in och slippa alla orosmoment.
De här kommer vi göra massor i framtiden. Shit vad mycket ångest som flugit iväg sedan jag gjort mastektomin. Nu kunde jag slappna av helt och bara bada och ha skoj med kidsen.

Jag har kanske nämnt Detta i tidigare inlägg att jag slutat med min acne medicin. De slog mig igår kväll  hur mycket bättre jag mår nu när de gått typ 2 1/2 vecka sedan jag slutat med medicinen. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som känns bättre men det känns som jag är klar i huvudet, har ingen tryckande ångset känsla över mig. Bröst smärtorna är helt borta och blodtrycket är normalt!! Wooop woop!! Medicinen heter Idotretinoin och jag käkade den i ett par veckor. Inte heller blev det bättre med acnen utan jag blev bara snus torr i huden och fick alla de andra konstiga symtomen. Lägger ut en bild så får ni själva se "resultatet", alltså att de inte blev någon skillnad. Jag har en inbokad återbesöks tid hos min hudläkare den 22:a. Jag har inte varit där sedan jag började med medicinen pga ändrade tider och osv. Får se vad hudläkaren säger nästa gång vi ses.

 
 

Ska till gyn oxå i Januari, känns bra att gå vidare och få gå in i nästa skede, ta tag i nästa operationer så att jag snart kan känna mig hel. Hittade på youtube en transkille som genomgått sin första operationen (stage 1) till phallo för typ tre månader sedan. Väldigt intressant att börja följa, kunna lyssna på och se hans resultat, få tips och ta del av hans erfarenheter och tankar kring allt vad som gäller phallon. Gud vad jag längtar dit men samtidigt e jag jätte nervös, shit vad ONT jag kommer ha! 🙈 Jag kommer ihåg känsla efter min första operation hur "liten" jag kände mig. Hur sårbar jag var, smärtan var hanterbar (vilket jag blev förvånad över) och att jag inte hade några större problem med smärtan. Men jag var så beroende av andra runt om kring mig För att klara mig första tiden. Jag vet att jag har ganska hög smärtgräns men jag är nu bra mycket mer nervös inför phalon än jag var inför mastektomin. Men i slutändan är smärtan värt allt för att få phallon. Ska bara göra hystron först och inför den operationen är jag inte allt för nervös. Jag är mer nervös över gyn undersökningen inför op. 🙈

Så nu vill jag önska er alla Gott Nytt År!! 🍾💥 Hoppas 2016 blir allt ni önskar!

 

 

 

 

 

1 år post-op!

Shit det har gått 1 år sedan jag gjorde min mastektomi!! Helt sjuk vad tiden går fort men samtidigt inte, jag har njutit varje sekund över att fått en platt bröstkorg. Slippa ha sådan fett ångest över min bröstkorg, slippa använda binders och alla dess biverkningar som ömande bröstkorg, bröst skavsår. Kan fortfarande stanna till i tanken över att reflektera över att jag faktiskt har en platt bröstkorg och känna en euforisk känsla skölja över mig! 😄 
 
OMG!! 🙈 Finner inga ord!! 
 
Med dessa bilder vill jag inte visa upp mina inte existerande muskler utan på den övre bilden kan man se när "hundörorna" fanns kvar på sidorna och att man kan se skillnad på rödheten på ärren. Att under årets gång så har ärren bleknat något. 
 
God fortsättning och Gott Nytt År!! 🎉💥
 
 
 

Underlivskirurgi

Igår var jag hos kirurgen för ett återbesök för masetkomin men vi pratade även om underlivskirurgi. Jag vill ha en sk palloplastik (phalloplasty) men innan jag kan göra denna operation måste jag genomgå en annan operation, en sk Hysterektomi. Vilket innebär att dem opererar bort min livmoder och äggstockar. Kirurgen skickade iväg en remiss igår till Huddinge Sjukhus där en gynekolog utför dessa operationer, de (KS Solna alltså) brukar skicka remisserna dit. Frågade hur länge väntetiden ligger på men det visste han inte riktigt, frågade om de var mer eller mindre än sex månader men så länge trodde han inteväntetiden Är. Vilket är helt fantastiskt om det skulle vara så, vågar inte hoppas för mycket.

Frågade väntetiden till pallo op, han sa att de har kommit ikapp lite i kön men väntetiden ligger mellan 9-12 månader men han hoppades på nio månader. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa. 😃 Det kommer bli 2-3 operationer om inga större komplikationer tillkommer. Första op är den största och jag kommer behöva stanna på sjukhuset 7-10 dagar. De andra två operationerna är mindre och då blir jag bara kvar över natten. Han gick inte exakt igenom vad som kommer ske under varje op men det kommer vi att göra när operationerna närmar sig.

Han gick igenom de olika ingrepp för att skapa en pallo. Antingen tar man hud från armen eller låret och det finns båda för och nackdelar till båda alternativen. Jag kommer att välja ta hud från låret pga jag vill inte ha ärr på armen, jag har även tatueringar på bägge armarna och de skulle se roligt ut. Men jag skulle få en tatuerad kuk. ;) Men även att huden från låret är något tjockare och inte lika ömtålig. Då blir pallon lite mer stabil och "rejäl". Sedan finns det ett tredje alternativ men som jag förstod det så gör denna variant inte i Sverige (kommer inte ihåg varför), den görs bl a i England. Då gör man ett snitt, vet inte hur jag ska förklara men typ där man gör som ett kejsarsnitt och så typ viker man ihop huden som en fallo. (Kolla bilder längre ner) Men denna variant är inte heller aktuell för mig.

Innan man går vidare med fler operationer så ska man var helt läkt, man gör bl a pungkulor som fylls av sillikon "bollar" och sedan görs ett ollon och stavar opereras in, för att kunna få stånd och kunna ha sex. Vet inte exakt vilken ordning detta görs. Allt som allt brukar alla operationer vara klara inom ett år, allt tar minst ett år. En stor önskan är för mig att kunna stå och kissa men just denna bit utgör många komplikationer. Risken är stor för att få fistlar, (Fistel syftar på en icke-normal förbindelse mellan två organ i människokroppen). T ex att de blir för högt tryck i urinröret och då hittar urinen alternativa vägar ut ur kroppen och då bildas fistlar. Så jag funderar lite på hur jag ska göra just med den biten. Vi kommer att diskutera vidare detta när allt närmar sig.

Lägger ut lite bilder på det olika ingreppen här men inga riktiga op bilder eller resultat, om ni vill se sådant får ni  själva googla. :)

Ha de gott! Önskar Er en God Jul! 🎅🏻