2 mån post-op//hundöron!

Har fått många önskemål att göra fler video. Har länge tänkt göra denna video men tiden har inte riktigt räckt till, en riktig flum flum video men här kommer den iaf. 😁

http://youtu.be/gQUJ54d7gk4

(Som vanligt så får jag inte till länken men kopiera länken 👍)

Nytt petsonnr och ny acne medicin!

KAOS!!!! Hade skrivit klart ett nytt inlägg men hann inte posta den för jag skulle iväg på ett läkarbesök. Hade läkarbesöket inbokat på mitt nya personnr (vilket ni kan läsa vidare om inlägget) men jag har frikort på läkarbesök på det gamla personnr. Sedan tycker jag själv att det är ganska bra om mina gamla journaler kopplas till det nya personnr, det finns dock en nackdel är att mitt nya personnr blir oxå stämplat med min ts diagnos. Men samtidigt allt de andra runt omkring som kanske vore bra att veta om mig inom sjukvården är väl bra att läkarna kan se. Av den anledningen vill jag koppla mina journaler.
 
MEN hen i kassa är en riktigt j**la BITCH!!! 😡 Absolut ingen hbtq kunskaper i huvudtaget och hen är inte det minsta trevlig!!!! Att hen kan sitta där är dag ut och dag in är helt sjukt. Hörde hen beklaga sig till en person att hon får så ont i fingret av att trycka på knappen som plingar fram nästa nr, alltså när man tar en nr lapp. Herregud alltså!! Men iaf hen kund absolut inte hjälpa mig och hen visst inte alls hur man gör något med att koppa journalen eller se till att frikortet skrevs ut på mitt nya personnr!! Suck!!!
 
Läkaren som jag träffade fixade ändå så att mina journaler kopplades ihop eller kommer att göras. Läkaren fixade oxå att frikortet gällde med mitt nya personnr. Glad för det. Herregud det är 2015 och våra j**la byråkratiska skit myndigheter och deras datasystem som ingen kan hantera eller utföra uppgifter för personer som inte är inom deras j**la heteronormativa datasystem. Skaffa könsneutrala personnr!!!!
 
KAOS!!!
 
Jag har fått mina nya sista siffror. :D Känns konstigt, ska faktiskt använda dem idag för första gången. (Haha låter som jag typ köpt nya skor eller något) Jag ska ringa vårdcentralen och boka läkartid så då behöver man uppge personnr. Nu gäller de att lära dig dem bara! 😁 MEN nu börjar allt de krångliga, byta personnr överallt!!
 
Jag har kontaktat en familjejurist som hbtq kompetens som jag ska prata med på fredag. Hen ska hjälpa mig med allt de juridiska kring barnen. Jag hoppas verkligen att de går smidigt och inte allt för mycket krångel och motstånd på vägen.
 
En lustig grej som hände tidigare i veckan innan jag hade fått mitt nya personnr. Jag var på apoteket och skulle hämta ut medicin, vilket gick bra men när apotekaren frågade om jag var medlem hos dem gick de inte helt plötsligt detta pga att någon dag tidigare hade jag nämligen fått bekräftelse från skatteverket att dem mottagit socialstyrelsen besked om ändrad könstillhörighet och att jag ska få nya personuppgifter. I samband med detta har jag möjligheten att välja om jag vill sekretess markera mina gamla sista siffror, vilket jag valt att göra. Detta meddelade jag skatteverket i fredags förra veckan och på tisdagen hade sekretessmarkeringen gått igenom. Helt galet fort gick det och ingen information har jag fått från skatteverket heller.
I Tisdags ringde jag skatteverket och hen skulle återkomma samma dag kl 1500, nu är det Torsdag kl 0900 och hen har fortfarande inte ringt. Men jag väntar med att ringa till skatteverket tills jag pratat med juristen.
 
De har inte riktigt gått in för mig att nu står det på pappret att jag är MAN!!! De är helt sjukt, nu är dagen äntligen här efter så många års väntan. Vilken oxå betyder att jag får börja med underlivskirurgin. :D Väntar på remisser nu. 😉
 
Jag har börjat med en ny acne medicin, Isotretionin 2care4. En kapsel/dag. Av medicinen kommer jag bli super torr i hyn så jag har även köpt en (dyr var den🙈) återfukningskräm som jag smörjer i ansiktet varje morgon o kväll, samtidigt köpte jag en rengöringskräm som jag tvättar ansiktet med innan jag tar på mig krämen. (Lägger ut bilder på tuberna) Nu håller jag alla tummar och tår att denna medicin hjälper och att acnen försvinner forever!!!!
 
 
Jag kommer att ta denna medicin i ett år och var 6:e vecka har jag återbesök hos min hudläkare. Här är bilder på hur det ser nu ut i ansiktet. Har för tillfället inga bilder på ryggen men ska fixa de oxå vid tillfälle.
 

Besked från Socialstyrelsen!

Woohoo!! Idag är ingen vanlig dag för idag är det "godkänt av Socialstyrelsen dagen"!! 😉 Att jag får göra ingrepp i könsorgan, borttagande av könskörtlar och fastställelse av ändrad könstillhörighet till MAN!!! Woop woop!! 👍👏✌️😝😃 Äntligen få det på papper!! Äntligen!! Fick idag hem brev från Socialstyrelsen att gett godkänt till allt, inte en dag för tidigt!! Beslutet har tagits av en hovrättslagman, 3 st överläkare, en psykolog och sist men inte minst en riksdagsledamot! Herregud att dessa människor ska bestämma hur jag känner, hur jag ser på mig själv och vad jag vill göra med min kropp. Att dem ska ge mig sitt godkänande för att jag ska kunna leva mitt liv hur jag vill. Jag vet inte om jag skulle ha orkat att vänta så här länge om det inte varit för allt stöd från min familj, vänner och kollegor. Alla har inte den turen tyvärr. Jag har inte fått mina nya sista siffror än, skatteverket är meddelad detta beslut och kommer att skicka ut papper angående ändrad personnr. Tänk att personnr inte kan va könsneutralt, nu börjar allt krångel och byte av personnr ÖVERALLT!! 🙈 Får ta en sak i taget, de ska bli så skönt att få mina nya siffror men samtidigt kommer jag "sakna" mina gamla. Att komma ihåg att säga dem nya siffrorna när det behövs. 😁 Nä, ge oss KÖNSNEUTRALA personnr NU!!! Får se hur länge det tar för skatteverket att höra av sig. Beslutet har oxå skickats till min kirurg på KS så det kommer väl komma en kallelse för konsultation för kommande för underlivsoperationerna. Vilket jag ser framemot. Jag har en tid i december hos honom men det gäller återbesök för mastektomin. Tänk att det redan snart gått ett år (December) sedan första op. Helt sjukt!! Är helt sjukt glad över detta beslut samtidigt som jag är arg att systemet är som det är MEN nu kan jag gå in i nästa fas i "utredningen". Hoppas ni fortsätter följa min resa!! Återkommer med ett nytt inlägg då jag fått besked från skatteverket! 😃