Allmän uppdatering, 1 år och 3 mån på Testo!

Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen. Jag har tänkt på det länge nu men jag har inte kommit för de först nu. 
 
Jag har för någon vecka sedan varit på läkarbesök hos min endon (hormonläkaren). Inför läkarbesöket, som vanligt hade jag tagit blodprover. Mitt testo värde låg då på 13 och det var EN HEL VECKA kvar till nästa spruta. 13 är väldigt lågt och tyvärr har jag ungefär legat där varje gång jag varit hos honom. Testo värdet ska ligga mellan 20-30 typ. Som jag tidigare skrivit har jag aldrig gillat honom, vi klickar inte alls. Jag har gång på gång påtalat till läkaren att jag inte mår bra ca: 2-3 innan jag ska ta min nästa spruta. Jag blir/känner min ofta irriterad, en rastlöshet i hela kroppen. Svårt att sitta still och koncentrera sig. Alltså så här känner jag min innan min spruta och så fort jag fått en ny spruta försvinner dessa känslor i från kroppen. 
 
Men nu ÄNTLIGEN har han lyssnat på mig och jag ska ta mina testo sprutor vart 8:e vecka istället för var 10:e. Woopidoo!! 👍
 
Jag hoppas att jag nu kommer må bättre och få en mer jämn harmoni i kroppen. Jag hoppas att jag kommer se ökade förändringar på kroppen nu när jag ökar dosen. T ex se förändringar down town, där det i princip hänt nada. :( 
 
Kan alltid hoppas på att min röst ska droppa lite till! 😁 Innan jag kom ut som trans blev jag många gånger tagen för kille. Jag blev glad för det innerst inne (något jag aldrig berättade för någon) men blev många ggr arg och frustrerad över det. I visa situationer som t ex att gå på offentliga toaletter och alltid få höra "ursäkta detta är damernas". Eller bli kallad för "mamma" i offentliga miljöer då vände sig folk så dem höll på vrida om nacken. Eller alltid bli frågad av andra barn om jag var kille eller tjej. 
För att komplittera dessa situationer så höjde jag läget på rösten för att låta extra tjejig. Få ljusare röst. Detta var egentligen inte medvetet utan de här har jag kommit på nu efteråt när jag börjat på testo. Eftersom jag gjort detta i så många år är jag omedveten van med att prata så. 
 
Min röst har självklart förändrats med testot men om jag skulle prata mer från "magen", använda mer luften och energin och verkligen prata ända från magen "blir" min röst mörkare. Jag har tonläget i mig men detta är en träningsfråga. Istället för att jag ska "strypa" rösten i halsen och få något ljusare röst. Rösten blir även knakigare när jag gör så. 
 
Det gäller bara att öva och öva. Därför har jag gått hos logopeden och gjort övningar för att lära mig prata "på riktigt" från "magen". Dessa övningar ska jag göra varje dag (lite si och så med de 🙈) och tillslut kommer jag att göra det automatisk. Det är absolut inga svåra övningar. Hoppas ni förstått lite vad jag menar, lite svårt att förklara detta så här på bloggen. 
 
Jag har även varit på läkarbesök på hudcentrum där jag går pga min acne. De mediciner jag ätit fram tills idag har inte hjälpt fullt ut. Det är väldigt svårt att smöra sig själv på ryggen som jag har fått göra. Därför ska jag få testa en ny medicin som jag kommer få äta i ett år. Men innan jag får börja med den nya medicinen måste jag gå och ta blodprover (göra imorgon). Man kan få något för höjda blodvärden pga medicinen så därför kommer jag var 6:e vecka ta nya blodprover och göra återbesök hos min läkare. Jag hoppas att denna medicin kommer att hjälpa så att all acnen i ansiktet försvinner. Känner mig som en fjortis just nu.  😩 
 
För en vecka sedan tog jag kort på hur resultatet blivit efter min senaste  revision från maston. Men inte fått upp dem på bloggen så därför har jag lagt till dem här nu. Är supernöjd!!
 
 
Sorry om den övre bilden är lite suddig, hittade inte originalbilden i datorn. Man ser tydligast på min högra sida att "hundörat" är borta. 
 
Jag tror inte jag har så mycket mer att tillägga för den här gången. Vi hörs! 
 
Må gott! 😃 
 

Operation, ta bort "hundöron"!

Idag har jag varit på KS på plastiken och fixat till mina s k hundöron. Var as nervös över detta, ligga vaken o bli snittad! 😱 Operationen gjordes med lokalbedövning. Men det gick hur bra som helst. 👍  Fick först byta om till den sexiga vita sjukhusrocken, fick behålla byxor och skor på mig. I väntan på att få komma in till operationssalen får jag sitta och vänta i ett bås och tills undersköterskan hämtade mig. När jag sitter där är jag piss nervös.... Väntan känns oändligt lång men några minuter senare kommer kirurg in, samma kirurg som gjorde första operationen. Jag har alltid upplevt honom så stressad, nästa gränsen till otrevlig men idag var han hur soft som helst. Inte alls stressad, lugn ich väldigt trevlig. Han ritade vart dem skulle operera och vi pratade en liten stund. :) De var skönt! 😊
 
Strax efter det blir jag hämtade och för att gå till operationssalen får lägga mig på en brits. Inne i operationssalen finns en sjuksköterska och en undersköterska (träffat båda två flera ggr innan, jätte trevliga båda två) båda sprang runt och fixade en massa, de tvätta mig, klistrade på massa gröna dukar på mig. Tog fram alla operations verktyg och dylikt. När båda två springer runt och fixar och vi små pratar känner jag inte allt för nervös. 
 
De var två kirurger idag som opererade på mig, de tog varsin sida. Ena kirurgen, - då börjar jag ge lite lokalbedövning, s k tandläkarbedövnig. Jag förbereder mig, tänker på andningen och sa, KÖR! Hon sticker, jag tänker de här var juh inte alls så farligt... Jag andas ut! 
strax efter första sticket säger Hannes de andra kirurgen, -då börjar jag sticka på andra sidan. 
Jag som ligger där i min lugnan ro, blir stucken, AJ!!! (Skriker inte AJ men tänker de) Sedan börjar BÅDA TVÅ att sticka mig på båda sidorna samtidigt!!! 😰 Fy fan vad det kändes!!! De gjorde sjuk ont!!! Men jag ligger där och tänker på min andning, samtidig som jag i tysthet skriker j**la skit, vad de här gör fu**ing j**la gör ont, typ. 😁 Men jag överlever de oxå! Pust!!
 
Efter de börjar de peta på mig och fråga om känns de här, gör de här ont här?? Klart jag känner, ont, hmm, nä tror inte de... - Vi testar och skära då lite! 😱😳 Okej.... De kändes inte, MEN två gånger under operationen sa jag till om att de gjorde ont (och det gjorde det) -jaha, vi fyller på med bedövning här då... 
 
Båda håller på, på båda sidorna, de dras och fixas. På höger sida var det mer som skulle tas bort, kirurgen använde någon maskin som lätt som en dammsugare, fettsugningsapparat antar jag. Var lite obehagligt när dem sydde men annars var det relativt lugnt. Jag kände mig inte allt för nervös längre efter typ 10 min in i operationen. 
 
Efter Hannes var klar på sin sida så tog en en spruta (kommer inte ihåg vad medicinen det hette) och stack in sprutan i mitt ärr från första operationen. Det är ett medel (medicin) som ska hjälpa ärret att minska lite och mjukna upp. Inte säkert att det hjälper men om det gör det kommer jag få några sprutor till. Innan han stack mig sa han att det kan göra väldigt ont och svida. Jag förberedde mig på tanke på bedövningssprutorna MEN det kändes ingenting. Så skönt! 😅
 
Under operationen pratade vi lite och jag ställde en del frågor om kommande operationer. Kan börja med att meddela att jag har pratat med socialstyrelsen och fått besked om att den 9/9 tar dem upp mitt case. Woohoo!!! 👏 Hur länge de tar innan jag får besked om vad dem beslutar vet jag ej, fick inget svar på de. Men när det är klart skickar KS ut, ganska omgående en kallelse till mig att jag får komma dit för konsultation för underlivskirurgin. När jag är på konsultationen skickas samtidigt en remiss till gynekologen eftersom jag vill göra en hysterektomi, vilket innebär att man tar bort livmodern. Det är ca 6 månaders väntetid för den operationen. Väntetiden för att en falloplastik är ca 1 år. Men när jag väntar på att få göra första operationen så tickar samtidigt väntetiden för operation två, alltså pallo operationen, vilket är nice. 
 
Kommer nu att vara hemma i en vecka och ta de lugnt. Får inte duscha överkroppen på två dagar. Känns fantastiskt skönt att få gjort denna operation. Hundöronen har varit i "vägen" och emellan åt varit väldigt obekvämt och obehagligt med dem. Mycket nöjd och glad. :) 
 
 
http://youtu.be/wlb9n1sWeS8
 
Får inte länken att funka 😡 men kopiera den gärna. Har gjort en ca48 SEK lång video! ;) 
 
 
 
Må gott! 😊