Folkboföringen och ändrad könstillhörighet hos Skatteverket!!

Kom hem idag och i posten låg det ett kuvert från Skatteverket. Där i låg världens bästa besked, de har ändrat min relation till mina barn och nu står jag registrerad som FADER på deras och min personbild. Nu är vi oxå kopplade med varandra med mitt nya personnr, på både min och DERAS personbild. Förut var vi inte kopplade om man gick in på barnens personbild. Även min relation och koppling till mamma har ändrats, är osäker på hur det är mellan mig och min syster, måste ringa Skatteverket och kolla detta. Men fan vad nice detta känns, tänk att det tagit så lång tid (sedan oktober 2015) att ändra något så simpelt. Uppenbarligen så kraschade inte Skatteverkets system efter ändringen. Har fått höra att det är sååååå krångligt men det är det inte nu längre, tydligen!!!! 😃😃👏👏

 

Lite lustigt innan vi kom hem var jag var förbi apoteket och skulle hämta ut medicin till en av barnen. Det har alltid varit krångel på apoteket och nu gick det helt utan bekymmer, visade upp mitt "nya", inte så nytt längre 😉 körkort och det gick igenom. Apotekaren visade på skärmen att det stod vårdnadshavare!!! Skrek inombords YES!!!!! Tänkte då för mig själv, perfekt ett ställe mindre jag behöver tjafsa på, äntligen har jag fått apoteket fatta!! Lite visste jag att kuvertet låg hemma från Skatteverket och problemet är löst ÖVERALLT!! Woop woop!!

 

Vet inte om jag skrivit om detta tidigare men jag har tidigare (för ett par månader sedan) skickat in ett brev till Skatteverket om att jag vill att Skatteverket ska ändra mina relationer och kopplingar mellan mig och min familj. Det var därför det gick så fort för mig efter Skatteverket kom ut med ett PM den 30/5 om att det skulle ske förändringar gällande folkbokföring och ändrande könstillhörighet men trodde ändå inte att det skulle ske så fort!

 

Här kommer länken till PM:et från Skatteverket.

 

http://www.skatteverket.se/download/18.361dc8c15312eff6fd14a01/1464684325721/Folkbokf%C3%B6ring+och+%C3%A4ndrad+k%C3%B6nstillh%C3%B6righet.pdf

 

Jag har en grej till att skriva om men som inte har något med Skatteverket att göra men istället för att skriva två inlägg skriver jag de här... ;)

 

Sedan jag gjorde min mastektomi, så har jag varit öm på höger sida under armhålan. Ju mer jag bär och anstränger mig desto ömmare och svullnare blir jag. Det gör inte ont, ont utan det är väldigt obehagligt och det gör lite ont bara. Fast ändå inte ont, skit svårt att förklara. Har ett läkarbesök inbokat till min kirurg den 28/7, så ska han kolla på detta. Har försökt ta bilder för att ni kanske förstår mig lite bättre, typ vart det är någonstans. Dock är området större än vad pilen visar, det går under armhålan oxå, de ömma området alltså.

 

 

 
 
 
Där och hela vägen under armhållan... 
 
 
Tack och hej leverpastej!! 😜