Hur mår jag?

Jag får många frågor om hur känns det nu efter operation, känns det rätt, är du nöjd med resultatet? Jag ångrar inte en sekund att jag gjort denna operation och är självklart nöjd. MEN jag har inte hunnit "njuta" (njuta är fel ord kommer inte på något bättre ord), har inte hunnit tagit in allt än. Innan op så funderade jag mycket på hur det skulle blir efter op, hur skulle jag reagera och känna osv. Väldigt svårt att sätta sig in i innan då jag har inget annat att jämföra med. Upplevelsen efter maston (Op av bröst) var en helt annan upplevelse. Då kunde jag se resultatet på ett helt annat sätt fast än jag var omplåstrad. Min tillfrisknande var helt annorlunda.

Jag vill inte riktigt säga att jag innan op förskönat bilden av min tillfrisknande men jag trodde väl inte att vägen tillfrisknande skulle ta så många omvägar. Samtidigt som många saker oxå gått så smidigt, som att jag knapp tagit smärtstillande vilket har varit skönt.

Igår var jag lite små låg, medicinen som jag tar mot infektionen gör att jag mår illa och dålig i magen pga att medicinen slår ut tarmfloran. Ska köpa yoghurt med bra bakterier som kan balanserar de hela lite. Blöder mer från undersidan av snoppen, de rinner inte utan små blöder hela tiden det synd på "kudden" som ligger runt om snoppen. Att det blöder är normalt, då det tar längre tid för stygnen under snoppen längre tid att läka. Stygnen ligger och skaver mot "kudden".

Ska till vårdcentralen senare idag för en ny omläggning och titta till så att infektionen inte blivit värre. Den omläggning jag har nu är ingen bra, känns inget bra för benet. Hoppas jag får en annan sjuksköterska idag som lyssnar till mig om hur de ska lägga om. Omläggningen har varit en stor faktor på gårdagens humör. Humöret känns mycket bättre idag.

Det kanske inte låter att jag är glad över op men det ÄR jag!! Jag har stått framför spegeln och kollat och inte riktigt fattat vad som hänt MEN det känns SÅ BRA, SÅ RÄTT!!
Överlycklig över resultatet men måste komma över dessa hinder som gör att jag kan vara glad över resultatet av op.

Tack för alla meddelande och allt pepp från er alla, via insta, fb, sms, telefonsamtal, messenger och besök!!! Det gör att läkningen känns lättare och inte lika ensamt här hemma på soffan.

Får se om de blir ett till inlägg senare idag efter besöket på vårdcentralen.

Må gott! 💥

#ftm #trans #thisiswhattranslookslike #transisbeautiful #femaletomale #phalloplasty #postop #recovery #vitaminT #transdude #queer #lgbtq #falloplastik #lowersurgery #transman

Omläggningskatastrof

Vilken em!! 🙈 Skulle till vårdcentralen för omläggning idag. Kom hem efter varit på vårdcentralen, skulle gå på toa, drar av byxorna och hela omläggningen åker av!!
🙈🙈🙈

När jag var på KS senast fick jag med mig instruktioner till vårdcentralen hur dem ska lägga om. I fredags var det inga problem förutom att jag fick vänta i 2,5 timme innan jag fick hjälp! Suck!! Men till dagens omläggning! Sjuksköterskan följde INTE instruktionerna, vilket jag påpekade men han sa att de går lika bra så här. Tydligen inte!! Men han var jätte vänlig, han menade inte att det skulle gå så här.

Sitter då här hemma med ett öppet sår och omläggning som ramlat ner på golvet, vad gör jag nu?! 🤔 Ringer mamma som släpper allt på jobbet (världens bästa mamma) som åker till vårdcentralen och hämtar material så jag kan lägga på såret för att jag själv kan åka till vårdcentralen för en ny omläggning. NU är jag ompaketerad, hoppas det håller. Ska dit igen på onsdag. Hoppas att det håller till på onsdag.

Vid om läggningen så tyckte sjuksköterskan att visa områden i såret såg infekterade ut, han hämtade en läkare. Läkaren höll med, så det togs en odling och jag fått börja äta en penicillinkur. När resultatet för odlingen är klar kommer jag att ev få en annan penicillinkur.

Har man inte problem så skaffar man dem. Messade en polare tidigare idag innan allt de hände om att jag var uttråkad att sitta här i soffan. Där fick jag för att jag gnällde. Men är ni har ni en ledig dag så vet ni var jag finns, alltid trevligt med sällskap. 😉

Jag har inte ont och är utan smärtstillande sedan ett par dagar. Igår kväll tog jag dock en tablett för de kändes lite i benet. Svårt att förklara hur det känns, det gör inte ont utan det känns obehagligt. De som är jobbigast är att de KLIAR!! Jag kan bli tokigt på de, vill ta en borste och gnugga runt överrallt. Men det är positivt att de kliar, tecken på att det läker.

Lägger ut bilder på hur såret såg ut idag men VARNING till känsliga läsare bild på öppet sår!!

Må gott!! 💥

Omläggning av sår!!

Var på KS idag för ett återbesök. Allt såg fint ut och allt läker jätte fint. Jag tog en värktablett imorse och glömde ta en mitt på dagen. När jag kom hem från KS hade inte ont så jag tog ingen värktablett då heller. Så vi får se om jag klarar mig utan alvedon från och med nu. :) 👍

Det känns lite obehagligt när man pillar runt och om kring på såret. Gör som sagt inte ont utan känns obehagligt. Vissa ställen känner jag ingenting. Sjuksköterskan tog bort många klämmor, (heter säkert något helt annat) dock inte alla. Ska tillbaka till KS nästa fredag igen. Men jag måste lägga om såren även imorgon, på måndag och onsdag oxå. Men jag kan gå till vårdcentralen här hemma under veckan. Imorgon ska jag oxå ta nästa testo spruta. (Helt oväsentlig egentligen att skriva men men)

Fråga oxå om operation två som kommer att ske om ca sex månader. De som kommer att ske då är att de formar till snoppen som man vill ha den (det kanske inte alltid behövs), den är svullen nu men ser lite "tjock" ut.
Men det är lätt åtgärdat under nästa op.

De formar/gör ett ollon oxå, opererar in erektions stavar och pungkulor. Vill man så kan man sy ihop vaginan, Vaginektomi alltså stängning av vaginalöppningen. Man behöver inte göra det, det är upp till var och en. Men det kommer jag att göra. Om man ska göra det måste man ha gjort en, hysterektomi (operera bort livmoder, äggledare och äggstockarna) vilket jag redan har gjort i våras. (Skrivit om det i tidigare inlägg på bloggen)

En vaginektomi görs av en gynekolog, men då sa hon, alltså sjuksköterskan att då kanske man kan sammanstråla allt under en och samma operation. Men om man gör en vaginektomi så kan jag inte ångra mig med att vilja förlänga mitt urinrör. Eftersom man använder slemhinnan i vaginan till det.

Det kan uppstå många komplikationer med att förlänga urinröret och jag tycker det inte är värt riskerna. Så jag kommer inte välja att för länga urinröret.

Snoppen såg bra ut, läker fint. Tog inte bort några klämmor vid roten till snoppen och inte heller några styng. Snoppen får fortfarande inte hänga fritt så jag måste hålla i den när jag e uppe och rör på mig. Hemma är det lugnt men kan meddela om att de inte så roligt och springa på offentliga platser med att hålla ett stadigt grepp om snoppen, känns sådär!! 😬 Den måste även hållas varm fortfarande. Så den är fortfarande "inlindad" i en "kudde". Fick en ny och mindre "kudde" idag på KS, inte lika ögonfallande stor bulla i byxorna längre. Jag skulle vilja se mig själv komma gåendes, lite haltande och stadigt grepp mellan benen. Haha!!

Benet känns mycket bättre nu efter kompress bytet, benet känns inte som en cement klump längre. Mycket av den känslan kom pga att kompresserna hade stelnat av intorkat blod. Man får inte ta bort den första kompressen förtidigt efter operation då den nya huden måste få chans att sätta sig. Tar man bort kompressen för tidigt finns det chans att man river bort de nya skinet.

Jag har sett snoppen men då bara i sittandes läge, aldrig i stående läge. Har inte sett mig naken i spegeln än. Så jag har inte riktigt förstått att jag har gjort den här operationen. Inte riktigt fått in känslan av att fått en snopp och att få känna av hur de känns med min kroppen. Hur bra allt känns.

Jag får vänta med den känslan lite till då jag måste fortfarande ta det väldigt lugnt och inte anstränga mig för mycket. Jag som är extremt sällskapssjuk och har myror i byxorna när jag sitter still för länge har än så länge inte alls känt att det varit jobbigt. Det funkar att bara sitta i soffan chilla o kolla på tv. 👍

Vet inte om jag glömt något men som vanligt fråga på om ni undrar något. Kommer lägga upp bilder på bloggen där ni kan gå in och kolla om ni vill. Bilder från omläggningen av såret. Men VARNING FÖR STARKA BILDER!!!
Ni kan trycka på länken till bloggen längst upp på mitt insta konto. (www.enftmblogg.blogg.se)

Må gott!! 💥

Så här ser det ut med kudden i kallingarna.
Så måste gå runt! 🙈
Kompressen inte borttagen än
Området där man tagit hud för att lägga på det stora området.
Stora såret. Ingen kompress på nu. De rutiga är de nya skinet som haft ett kletigt kompress på sig. Där av de rutiga mönstret.
Hela benet!
De nya omläggningen.