4-dagar post op phalloplastik.

Idag var kidsen förbi med mamma, gud som jag har saknat dem. Så härligt att träffa dem, jag har aldrig varit så här länge borta från dem. Jag har haft många fina besök under de senaste dagarna, vilket uppskattas MASSOR!!! Dels att tiden går fortare men de som ger mest är stödet och sällskapet som boostar min energi att orka ligga här.

Mitt nedstämda humör är mer eller mindre borta, jag behövde den här tiden att återhämta mig mentalt men är glad att jag kommit hit där jag är nu. Men det kändes tungt ett tag tack till alla som skicka massa fin meddelande till mig!! ❤️ Många bra saker har hänt senaste dygnet, jag har blivit av med katetern, och fått gå på toa själv och få igång systemet. De har gjort att jag kan röra mig mer och inte bara ligga i sängen.

Fick idag omplåstring av mitt ben, DOCK BARA de yttersta lagret på bandagen. Såren är inte redo att ta bort det innersta lagret av plåster än då de måste få mer tid att läka.

Jag och min rumskompis har det soft oxå, finns perioder vi pratar i ett med varandra om att mellan himmel och jord, men vi har även våra återhämtnings perioder då vi är "för oss själva" i våra bås. Jag känner att jag kan vara helt avslappnade i hens sällskap och återhämta mig i min takt, mycket skönt. Hen åker hem troligtvis imorgon så det kommer kännas tomt när hen har åkt.

Får en del frågor om vad exakt som gjorts under operationen, så jag tänkte köra en kort beskrivning på vad som gjort och vad som kommer hända.

- De här var operation 1 av 3, den här är den största operationen av dem tre. Nu har läkaren tagit hud, vävnad och en större blodådra från mitt vänstra lår. Eftersom man tar relativt mycket vävnad från låret så tar man väldigt tunn hud från ett annat ställe från ett annat ställe för att lägga på det stora såret. Hänger ni med?! I mitt fall tog kirurgen hud till båda ställena från samma lår vilket jag e otroligt glad över. För nu under läkningsprocessen har jag bara ett ont ben som behöver läkas.

- Huden och vävnaden som tas från låret bildar man en snopp, och syr fast den på sin plats. Jag valde att spara min mini snopp
AKA klitoris "fri" istället för att baka in den i min nya snopp. Mini snoppen AKA klitoris hamnar precis under den nya snoppens rot. Jag hoppas ni hänger med vad jag försöker förklara, det är lite svårt att förklara det här i text form.

- De som varit viktigt och är fortfarande viktigt är att snoppen får blodtillförsel, så man gör regelbundna kontroller på snoppen, nu görs det var 3:e timme. Imorgon kommer min kirurg ner hit och kollar läget, och förhoppningsvis blir kollen ännu mer sällan från och med imorgon. Jag hoppas att jag kan få besked om när jag får åka. Eftersom jag klara att gå på toa själv och att benens omplåstring sker om några veckor, så tror sjuksköterskorna att de kanske blir på tisdag, vi får se. Det är oxå väldigt viktigt att snoppen inte hänger fritt ner mellan benen än, eftersom den har fortfarande lång läkningstid och är inte redo för det än.

- Operation två och tre sker när jag är helt läkt från detta, troligtvis någon gång i vår. De jag vet som kommer ske under op två är att kirurgen formar ett ollon på snoppen och opererar in staven så att jag kan ha penetrerad sex. Om det är något mer som görs under op två är jag osäker på. Operation tre görs efter att jag läkts från op två.

- Jag har bestämt mig för att inte förlänga urinröret då det finns för många risker med de. Det är inte värt det, så viktigt är det inte för mig att stå och kissa.

Är det fortfarande något ni undrar över om operationerna eller något så fråga på.

Här på insta lägger jag inte upp visa bilder då man inte kan välja om man vill se alla bilder. Så vill man se mitt ben hur det såg ut utan det yttersta bandaget så ska man gå in på min blogg, www.enftmblogg.blogg.se eller så kan ni trycka på länken till min blogg längst uppe ovanför alla insta inlägg.Ddå kommer ni till de senaste inlägget.
VARNING för bilder där blod syns lite. om man är känsligt bör man inte scrolla ner, dock visas inget synligt sår.

Ha de gött!! 💥

#1 - - Anonym:

Hej hur mår du idag? Hur har läkningen gått? Jag funderar och göra samma operation men är lite skeptiskt med Hur bra blir resultatet

Svar: Hej! De har gått bra, väntar på sista op och hoppas att få göra sista op snart. Läkningen har gått bra för själva snoppen men runt tagstället hade jag lite strul med infektioner. Fick äta några kurer antibiotika.
Omkretsen på snoppen e för tjock just men det är något som går att fixa under sista op. Hade inte skadat om den var någon cm längre men de gick inte att göra på mig. Ångrar inte en sekund att jag gjort op.

Om du har insta så har jag uppdaterat mer kring op och lagt upp bilder där. Om du inte har insta så kan jag skicka bilder till dig på mail om du vill. :)

Ha de! :)

https://instagram.com/p/BYqbEpPgRSq/
Zack