Omläggning av sår!!

Var på KS idag för ett återbesök. Allt såg fint ut och allt läker jätte fint. Jag tog en värktablett imorse och glömde ta en mitt på dagen. När jag kom hem från KS hade inte ont så jag tog ingen värktablett då heller. Så vi får se om jag klarar mig utan alvedon från och med nu. :) 👍

Det känns lite obehagligt när man pillar runt och om kring på såret. Gör som sagt inte ont utan känns obehagligt. Vissa ställen känner jag ingenting. Sjuksköterskan tog bort många klämmor, (heter säkert något helt annat) dock inte alla. Ska tillbaka till KS nästa fredag igen. Men jag måste lägga om såren även imorgon, på måndag och onsdag oxå. Men jag kan gå till vårdcentralen här hemma under veckan. Imorgon ska jag oxå ta nästa testo spruta. (Helt oväsentlig egentligen att skriva men men)

Fråga oxå om operation två som kommer att ske om ca sex månader. De som kommer att ske då är att de formar till snoppen som man vill ha den (det kanske inte alltid behövs), den är svullen nu men ser lite "tjock" ut.
Men det är lätt åtgärdat under nästa op.

De formar/gör ett ollon oxå, opererar in erektions stavar och pungkulor. Vill man så kan man sy ihop vaginan, Vaginektomi alltså stängning av vaginalöppningen. Man behöver inte göra det, det är upp till var och en. Men det kommer jag att göra. Om man ska göra det måste man ha gjort en, hysterektomi (operera bort livmoder, äggledare och äggstockarna) vilket jag redan har gjort i våras. (Skrivit om det i tidigare inlägg på bloggen)

En vaginektomi görs av en gynekolog, men då sa hon, alltså sjuksköterskan att då kanske man kan sammanstråla allt under en och samma operation. Men om man gör en vaginektomi så kan jag inte ångra mig med att vilja förlänga mitt urinrör. Eftersom man använder slemhinnan i vaginan till det.

Det kan uppstå många komplikationer med att förlänga urinröret och jag tycker det inte är värt riskerna. Så jag kommer inte välja att för länga urinröret.

Snoppen såg bra ut, läker fint. Tog inte bort några klämmor vid roten till snoppen och inte heller några styng. Snoppen får fortfarande inte hänga fritt så jag måste hålla i den när jag e uppe och rör på mig. Hemma är det lugnt men kan meddela om att de inte så roligt och springa på offentliga platser med att hålla ett stadigt grepp om snoppen, känns sådär!! 😬 Den måste även hållas varm fortfarande. Så den är fortfarande "inlindad" i en "kudde". Fick en ny och mindre "kudde" idag på KS, inte lika ögonfallande stor bulla i byxorna längre. Jag skulle vilja se mig själv komma gåendes, lite haltande och stadigt grepp mellan benen. Haha!!

Benet känns mycket bättre nu efter kompress bytet, benet känns inte som en cement klump längre. Mycket av den känslan kom pga att kompresserna hade stelnat av intorkat blod. Man får inte ta bort den första kompressen förtidigt efter operation då den nya huden måste få chans att sätta sig. Tar man bort kompressen för tidigt finns det chans att man river bort de nya skinet.

Jag har sett snoppen men då bara i sittandes läge, aldrig i stående läge. Har inte sett mig naken i spegeln än. Så jag har inte riktigt förstått att jag har gjort den här operationen. Inte riktigt fått in känslan av att fått en snopp och att få känna av hur de känns med min kroppen. Hur bra allt känns.

Jag får vänta med den känslan lite till då jag måste fortfarande ta det väldigt lugnt och inte anstränga mig för mycket. Jag som är extremt sällskapssjuk och har myror i byxorna när jag sitter still för länge har än så länge inte alls känt att det varit jobbigt. Det funkar att bara sitta i soffan chilla o kolla på tv. 👍

Vet inte om jag glömt något men som vanligt fråga på om ni undrar något. Kommer lägga upp bilder på bloggen där ni kan gå in och kolla om ni vill. Bilder från omläggningen av såret. Men VARNING FÖR STARKA BILDER!!!
Ni kan trycka på länken till bloggen längst upp på mitt insta konto. (www.enftmblogg.blogg.se)

Må gott!! 💥

Så här ser det ut med kudden i kallingarna.
Så måste gå runt! 🙈
Kompressen inte borttagen än
Området där man tagit hud för att lägga på det stora området.
Stora såret. Ingen kompress på nu. De rutiga är de nya skinet som haft ett kletigt kompress på sig. Där av de rutiga mönstret.
Hela benet!
De nya omläggningen.