1 dag post-op! :)

Ligger nu hemma i sängen, helt otroligt att bara igår så opererades jag. Har ont från och till, svårt att beskriva smärtan. Men den är mycket skonsammare än vad jag trodde. ;) Hämtat ut smärtstillande som jag tar morgon och kväll, tar någon alvedon i mellan. Har mått väldigt illa av narkosen och även haft väldigt ont i huvudet. :(

Men känslan är helt otrolig, jag har plattbröstkorg! :D Helt sjukt!! Jag har nog inte tagit in allt än och allt är väldigt omtumlande fortfarande. Men varje gång jag går för bli spegeln blir jag lika förvånad och glad. Ler från öra till öra. Känns helt fantastiskt underbart!!

Kom som sagt in igår till KS vid åtta tiden, fick byta om till sjukhuskläder. Fick vänta någon timme innan jag fick åka upp till uppvaket. Fick ligga där en halvtimme innan op då de förberedde mig inför op. Min kirurg kom ut och ritade vart han skulle snitta och sy tillbaka bröstvårtorna. Tänka att ha öga för att allt blir rakt och symmetriskt. Jag kan knappt sätta upp en tavla utan att den blir se. Han drog några streck förhand utan att mäta något, helt otroligt.

Operationen tog runt två timmar och allt fick bra. Imorse kom min kirurg ner till avdelningen och kollade läget på såren och allt. Jag fick åka hem idag pga att det knappt hade kommit blod i dränagen. Sjuksköterskan byte lite bandage oxå. Så i fm fick jag åka hem. :D Skönt och vara på hemmaplan!

 
 

Ska tillbaka till läkaren den 5/1 och ta bort stygn och så. Har ännu inte fått någon info om hur jag ska ta hand om såren och så men antar att det tar vi då. Jag har fått tre övningar som jag ska utföra två ggr/dag i två-tre veckor. Det kommer tillkomma två övningar till men dem ska jag inte utföra först då det gått fem dagar efter op. Jag ska försöka röra på mig som vanligt men inte ta upp armbågarna över axelhöjd under dessa fem dagar. Jag får heller inte duscha på fem dagar. Vet inte hur länge jag blir sjukskriven men det får jag reda på vid återbesöket.

Allt är fortfarande lite overkligt, jag e trött, har ont, allt e omtumlande men framför allt är JAG LYCKLIG!!! :D