En i mängden!

Skrev inlägget igår men fick inte upp den på bloggen först nu... :) 

Lillskit sover, den äldsta sitter med paddan och jag har nyss bastat. :) Har duschat i uteduschen nu när sommarvattnet är på, inte jätte varmt. 😳 Nu och sitter på bänken utanför och njuter. Svårt att tro att det är midsommar imorgon. 

 

 

Tankarna vandrar iväg på sådant som jag från och till reflekterat över under processens gång, framför allt efter jag har börjat passera överallt. Att nu är jag en i mängden, jag sticker inte ut längre. Vilket är jätte skönt men jag blir liksom fortfarande förvånad när inte folk lägger märke till mig på samma sätt. Nu menar jag inte att jag vill stå i jorden centrum och alla måste SE MIG! Utan förut när kidsen kallade mig t ex mamma stannade de flesta upp och granskade mig från topp till tå. Allas konstiga blickar på mig. Nu när kidsen säger pappa är ingen som bryr sig, ingen vänder sig om, inga konstiga blickar. Det är så fantastiskt skönt. Jag springer inte på stan med ångest. :) Eller när jag brukade gå på offentliga toaletter förr. In på tjejernas och fick då alltid höra "de här är tjejernas" eller du har gått fel osv osv. Men nu när jag går in på herrarnas är de inga blickar eller kommentarer. Jag kan lugn och ro gå på toa ifred. 
Jag kan vara på stan en hel dag utan att behöva ha ångest över toalettbesöken. Slippa att behöva hålla mig för att jag "inte vågar" eller orkar höra kommentarer. Jag kunde förr gå hela dagar utan att gå på toa. 
Något jag inte har gjort sedan jag börjat passera vistas i offentliga omklädningsrum. Omklädningsrum har oxå varit en stor ångest. Men känner en stor lättnad över att få byta om på herrarnas fast jag inte har "testat" detta än. Jag har undvikit simhallar väldigt länge men ser fram emot att ta kidsen dit nu när jag gjort op. :) 
Jag badade förra helgen i Mälaren, badade och badade, tog ett väldigt snabbt dopp. De var typ 14-15 grader i vattnet. Men detta var absolut första gången efter op jag badade i bar överkropp vilket var coolt. Jag hann inte riktigt njuta av de då vattnet var så kallt men något jag se framemot att göra. Bara det någon gång kan tänka bli sommar på riktigt! Hade jag haft råd hade jag tagit med kidsen på en sista minuten till värmen bara för att få bada. :) 
Så skönt att få vara en i mängden, så skönt att bli av med grejer som var så ångestladdat. Att inte behöva planera allt i detalj för att "överleva" besök på stan eller längre utflykter. Att behöva gå omvägar för att man vet att de finns en toa längre bort jag kan gå på utan att få komentarer. Vilken fruktansvärt lättnad detta är. Massa onödiga tyngder som funnits på mina axslar har släppts. Svårt att beskriva! :D
Tack för alla glada och uppmuntrade meddelanden, kommentarer och mail efter mitt senaste inlägg, alltså videon jag la upp. :) De värmer och känns fantastiskt! 
Glad Midsommar till er alla! 

Må gott!