Jag passerar!! :D

Jag har länge tänkt på att skriva ett inlägg om just att jag passerar som kille men inte fått tid till detta. Men måste skriva av mig lite efter dagens upplevelser.

Jag passerar som kille överallt!! :D Blir aldrig felkönad i offentliga sammanhang eller på telefon. (De enda gången jag blir felkönad är av folk jag känner men alla rätta sig själv snabbt, vilket känns bra)
Blir fortfarande förvånad och otroligt glad när jag passerar! :) En sådan befrielse känsla spolar över mig när det händer.
Jag går med ett större självförtroende nu för tiden MEN samtidigt som jag fortfarande känner mig fruktansvärt obekväm i min kropp, mina boobs. Gör allt för att försöka dölja dem. Så när jag blir av med dem kanske jag kan sträcka på mig lite mer och ha ännu bättre självförtroende. Inte känna att jag hela tiden måste dölja något, att gå framåt "lutad" som jag gör nu.

Men på jobbet går jag inte med samma självförtroende som jag gör på stan. Detta beror på att jag inte ser några större fysiska förändringar än. Jag är samma gamla vanliga "zack" på jobbet som de senast 10 åren. Medan på stan där folk inte känner mig ser mig som vilken kille som helst. Då kan jag vara mig själv på ett helt annat sätt.

Men till de som hände idag. Har idag varit med om något som varken jag eller min kompis upplevt tidigare. Måste börja med att förklara att hon tidigare i veckan blivit utsatt för en väskryckning och i tumulten fick ett slag under höger öga. Vilket har resulterat i väldens blåklocka under ögat. Hon mår bra under omständigheterna och hon lyckades behålla väskan. :)

Vi var och käkade på en pizzeria idag och HERREGUD för allas BLICKAR!!! Min kompis fick många menande blickar, många oj-vad-har-hänt-med-dig vännen-tycka-synd-om-dig-blickar! MEN JAG däremot fick så otroligt många hatiska blickar och huvudskakningar. Jag skojar inte!!! Vad-fan-har-du-gjort-mot-henne!! Helt sjuk vad folk glodde, länge och mycket!! Folk ville verkligen borra in sitt avsky på mig. Det var så uppenbart att det var för jag är man som jag fick dessa blickar på mig.

Detta baseras BARA på vad folk TRODDE vad som har hänt, "jag har pucklat på min tjej och nu sitter vi här och käkar pizza som plåster på såren"! Jag kände mig skyldig fast jag inte gjort något.

Hade min kompis suttit där med en tjej kompis hade inte den kompisen fått samma hatiska blickar som jag fick bara för att hon varit en tjej. Helt sjukt!! Vi satt och diskuterade detta själva medan vi käkade våran pizza och när alla glodde. De fylldes på hela tiden med nytt folk och de "gamla" kunderna som befanns sig kvar på pizzerian kunde inte sluta glo på mig med väldigt arga ögon. Vi båda upplevde detta som väldigt konstigt, nästa obehagligt och lite komiskt på samma gång.

Genom denna process får jag se och uppleva saker jag aldrig skulle fått sett om jag inte genomgått denna process. Det är väldigt intressant men samtidigt lite läskigt att se vilken syn samhället har på könsrollerna och hur vi ska förhålla oss till som man vs kvinna. Även hur vi ska uppträda i olika situationer pga vilket "kön vi tillhör".

Hmm.... En väldigt stor tankeställare har jag fått idag och upplevt en ny situation som man, vilket jag inte alls trivdes i.

Jag har skrivit två olika inlägg i bloggen idag, detta och ett till (sex månader på testo) så om du vill läs gärna det oxå om du vill. ;)

Må gott!! :D