Några tankar kring dejting

Jag har gått ett tag nu och funderat på att det så småningom vore nice att träffa någon, känner att det är dags nu. Under min transition har jag funderat på hur och vart jag skulle kunna träffa en person att dejta. Här är några av dessa tankar som har kommit upp om hur annorlunda det är nu att dejta som transperson.

Förr träffade jag personer i flat-sammanhang, som på tjejfester, Pride och QX. Idag är jag inte ute och festar på samma sätt som förr eftersom jag har kidsen. Om jag skulle ut och festa/hänga idag skulle det vara svårare att vända mig till dessa forum för att träffa en ny tjej av flera anledningar. Dels är de flesta där för att träffa andra tjejer och det är svårt att veta vem som är intresserad av transpersoner. Sen kommer jag inte längre in på alla ställen. Det finns ställen där jag kan gå på som är mer queera (förenklat förklarat så menar jag forum som är mer transinkluderande än vad flat-sammanhang är) men ofta känner jag mig inte hemma på dessa ställen och det är kanske inte ställen jag träffar någon jag är intresserad av. Ofta upplever jag att det i många queera sammanhang råder en viss norm som jag inte trivs i. Nu är jag väldigt generaliserande men det är svårt att uttrycka vad jag menar annars, så klart är det inte så på alla queera-ställen.

Sedan finns det också olika dejting-sidor på nätet, t ex QX (ett internetforum för hbtq-personer) och där är det lite samma grej, de flesta tjejer på QX är intresserade av tjejer och då blir det svårt för mig att träffa en tjej där. Men om jag vänder mig till hetero- dejtingsidor, vilket jag har prövat, är det svårt att hitta en tjej som vill träffa en som mig. Jag har testat att både skriva på sidan där man ”presenterar sig” att jag är transperson och testat att inte skriva det. Då jag har skrivit det på första sidan är det väldigt svårt att få kontakt med andra tjejer. Men tar jag däremot bort att jag är transperson får jag kontakt med andra tjejer men efter ett par mail då jag nämner detta upphör mailandet. Sen känns det i överhuvudtaget tråkigt och jobbigt att behöva outa mig, men vid något tillfälle måste jag göra det. Det är svårt att veta när ”rätta” tillfället är.

Eftersom jag är ensamstående pappa till två barn är det svårare för mig att få tid till att gå ut och träffa nya människor i nya sammanhang där barnen inte är med. Men så klart finns det forum dit jag kan vända mig men återigen är många av dessa forum väldigt queera och där känner jag mig inte riktigt bekväm och där är det svårt att träffa personer jag är intresserad av. Jag känner mig inte alltid bekväm i hetero-sammanhang heller. Och flatkontexter är juh inte längre forum ”för mig” eftersom jag nu definierar mig som man.

Vart ska jag vända mig? Så klart gillar jag juh fortfarande att hänga på alla de ställen som jag hängt på förut, men det jag vill få fram med det här inlägget är att det nu är svårare att dejta som transperson än vad jag upplevt tidigare i mitt liv. Så klart kan jag träffa någon i alla de sammanhang som jag beskrivit, men omständigheterna gör det svårare och det finns ingen självklart plats för mig.

Så nu när jag skriver här på bloggen hoppas jag också på att få tips på potentiella personer ;) eller råd om dejting.

Så eftersom jag har testat så många olika ställen tänkte jag att jag ju lika gärna kan testa här också, så här är min dejting annons – sprid gärna ;)

Namn: Zack
Ålder: 35
Bor: I Stockholm med mina två barn och en katt
Gillar: När det händer saker och ting, har svårt att sitta still ;) Allt från häng i lekparken, bio, en öl på stan, umgås med familj och vänner till mer äventyrliga aktiviteter när jag får möjlighet. Sen gillar jag så klart också mysiga film-hemmakvällar och att hänga på landet.
Finns så klart massor mer att säga J
Vill du veta mer eller har några bra tips så hör gärna av dig till: fragortillzack@gmail.com