Pride!

Nu är Pride slut för denna gång och jag har haft det riktigt nice! Kidsen varit med och vi gick i paraden idag. :) Har även haft barnfria kvällar och haft riktigt skoj!! Fick tyvärr åka hem lite tidigare ikväll då kidsen var trötta efter en hel dag på stan och parken. Men vilken avslutnings väder vi fick, en hel dag med sol och värme!! :D

Men jag har fått uppleva något helt nytt utanför Pride området som jag aldrig stött på tidigare. Vilket har gjort mig arg och mörkrädd.

När man köper ett veckopass för inträdde i Pride parken får man ett armbad. Jag har inte varje år köpt veckopass men jag gjorde det i år. Dem år jag gjort det tidigare har jag aldrig upplevt konstigheter utanför Pride områden p g a armbandet. MEN när jag i torsdags var och handlade mat i affären fick jag höra folk säga jävla bög bakom ryggen.
Sammanlagt under affärsvistelsen fick jag höra det sägas tre ggr, inom loppet av typ en halv timme. Jag kopplade inte kommentarerna till armbandet, jag tänkte inte alls på att jag hade de. Jag blev så paff.

Efter affären åkte vi direkt till en bensinmack (de hade inte mitt snus i affären), och personen bakom disken säger då, (inte för att de har någon betydelse men jag brukar handla just på denna mack)
- inte visste jag att du var bög?
Jag svar typ va?? Öööö... Vad pratar du om?
- Ja, ditt armbad...
Då föll poletten ner... AHA!! Alla i affären!
Jag fortfarande paff av en sådan konstig fråga och blev samtidigt arg. Seriöst vad har hen med de och göra och vad är det för fråga?!? Arg var jag.
Mitt svar blev - måste man vara bög för att gå på Pride? Personen ifråga blev tyst och nu efteråt när jag tänker på situationen kommer jag väl på ett antal andra svar jag kunnat ge, sådant man alltid kommer på efteråt.

Men seriöst aldrig tidigare har jag fått höra jävla flata innan testo p g a armbandet. Jag har aldrig varit orolig att gå på stan med Pride armband, jag har inte ens tänkt i dem banorna. Det är klart man fått höra skällsord och andra kommentarer om ens läggning i vardagen men då aldrig kopplat just till Pride armbandet. Att öppet stå för hbtq rörelsen kan få förödande konsekvenser i felsammanhang och jag upplever det mer hotfullt efter jag passerar som man.

Jag tog en taxi hem en kvällen från parken och taxi chauffören kommenterade något i still med
- "mannen de finns många tjejer här ute, varför är du där inne?". Mitt svar blev det finns många tjejer på Pride oxå. Innan testot fick jag aldrig höra
-"tjejen de finns många män här ute".

Alltså det är 2015 och det är fortfarande mer "okej" med två tjejer som är tillsammans. Vi har fortfarande lång väg kvar att gå till acceptans i samhället. Jag trodde vi hade kommit lite längre men jag blir mörkrädd av de jag möts.

Därför är Pride Paraden viktigare än någonsin. Jag gick i paraden igår och när jag gick där och såg alla glada människor som tittade på paraden. Undrade jag, hur många av dessa människorna som fotade och klappade händerna, undra hur många av dessa som tycket att detta är okej att vara vara gay, bi, trans, queer imorgon? Eller är detta bara en kul grej att se på en solig lördag? Förstår folk innebörden av paraden? Hur viktig den är!! Samtidigt är paraden otroligt viktig för att visa glädje, gemenskap och lycka!!

Men är alla tusentals människor som står och tittar på att det inte är bara glitter och glamour varje dag? Att vi inte gå här i paraden BARA för att de är skoj?? För vart är alla dessa människor som klappar glatt till musiken då jag får höra jävla bög i affären? Då är ingen som regerar! Då är ingen där och bakom en rygg och stöttar! Nä, då kollar alla bara konstigt på en och rynkar näsan!

Jag älskar Pride och kommer aldrig dölja vem jag är. Jag är en stolt transman och går rakryggad! Vi kämpar tillsammans för allas lika värde!! Happy Pride!!