Underlivskirurgi

Igår var jag hos kirurgen för ett återbesök för masetkomin men vi pratade även om underlivskirurgi. Jag vill ha en sk palloplastik (phalloplasty) men innan jag kan göra denna operation måste jag genomgå en annan operation, en sk Hysterektomi. Vilket innebär att dem opererar bort min livmoder och äggstockar. Kirurgen skickade iväg en remiss igår till Huddinge Sjukhus där en gynekolog utför dessa operationer, de (KS Solna alltså) brukar skicka remisserna dit. Frågade hur länge väntetiden ligger på men det visste han inte riktigt, frågade om de var mer eller mindre än sex månader men så länge trodde han inteväntetiden Är. Vilket är helt fantastiskt om det skulle vara så, vågar inte hoppas för mycket.

Frågade väntetiden till pallo op, han sa att de har kommit ikapp lite i kön men väntetiden ligger mellan 9-12 månader men han hoppades på nio månader. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa. 😃 Det kommer bli 2-3 operationer om inga större komplikationer tillkommer. Första op är den största och jag kommer behöva stanna på sjukhuset 7-10 dagar. De andra två operationerna är mindre och då blir jag bara kvar över natten. Han gick inte exakt igenom vad som kommer ske under varje op men det kommer vi att göra när operationerna närmar sig.

Han gick igenom de olika ingrepp för att skapa en pallo. Antingen tar man hud från armen eller låret och det finns båda för och nackdelar till båda alternativen. Jag kommer att välja ta hud från låret pga jag vill inte ha ärr på armen, jag har även tatueringar på bägge armarna och de skulle se roligt ut. Men jag skulle få en tatuerad kuk. ;) Men även att huden från låret är något tjockare och inte lika ömtålig. Då blir pallon lite mer stabil och "rejäl". Sedan finns det ett tredje alternativ men som jag förstod det så gör denna variant inte i Sverige (kommer inte ihåg varför), den görs bl a i England. Då gör man ett snitt, vet inte hur jag ska förklara men typ där man gör som ett kejsarsnitt och så typ viker man ihop huden som en fallo. (Kolla bilder längre ner) Men denna variant är inte heller aktuell för mig.

Innan man går vidare med fler operationer så ska man var helt läkt, man gör bl a pungkulor som fylls av sillikon "bollar" och sedan görs ett ollon och stavar opereras in, för att kunna få stånd och kunna ha sex. Vet inte exakt vilken ordning detta görs. Allt som allt brukar alla operationer vara klara inom ett år, allt tar minst ett år. En stor önskan är för mig att kunna stå och kissa men just denna bit utgör många komplikationer. Risken är stor för att få fistlar, (Fistel syftar på en icke-normal förbindelse mellan två organ i människokroppen). T ex att de blir för högt tryck i urinröret och då hittar urinen alternativa vägar ut ur kroppen och då bildas fistlar. Så jag funderar lite på hur jag ska göra just med den biten. Vi kommer att diskutera vidare detta när allt närmar sig.

Lägger ut lite bilder på det olika ingreppen här men inga riktiga op bilder eller resultat, om ni vill se sådant får ni  själva googla. :)

Ha de gott! Önskar Er en God Jul! 🎅🏻