Fortfarande problem med nya personnr!!

Har semester och njuter av att vara ledig. Men semester började med en stor huvudvärk som äntligen släppte idag....

Några dagar innan semester sökte jag lån på banken och i början av veckan ringde jag tillbanken och frågade hur de gick. En väldigt otrevlig tant svara att jag fått avslag p g a att jag har fått en anmärkning hos UC (fått en betalningsanmärkning). Jag fick panik och svarade att jag har ingen betalningsanmärkning. Tanten svarade att något företag nyligen registrerat mig på en lista hos UC som en stor risk som återfaller till att hamna hos kronofogden. Nu är paniken total!! Jag fattade ingenting, allt snurrade i huvudet. För att hamna hos kronofogden måste man juh skita i att betala räkningar men det har jag inte. Tänkte då direkt om det var transportstyrelsen som anmält mig då (som jag skrivit i tidigare inlägg) haft mega strul att få till autogiro på. Tanten fortsätter att berätta att hon inte kan säga vilket företag det gäller men att banken nekat mitt lån och fortsätter med att det finns inte mycket mer hen kan göra just nu och att jag får ringa UC, sen klick... Där sitter jag och undrade vad fan hände just nu....

Ni som känner mig väl vet vad som hänt tidigare i mitt liv kring kronofogden och vet att det är det sista stället jag vill hamna på igen. Jag fattar väl att ingen vill väl hamna hos kronofogden men sättet jag hamnade där snurrade i skallen igen. Tänk om de hade hänt igen!! Förra gången var det ett ex som bl a tog blankolån i MITT namn och uppgav hennes egna konto nr och sket i betala tillbaka. Detta är en väldigt liten liten del av allt skit som hände då, tänker inte fördjupa mig vidare i de nu här i inlägget.

Men efter samtalet hamnade jag i något svart hål och såg mig vara tillbaka till 2008 och allt vad de innebar. Samtidigt som jag pratade med banken messade jag mamma, och hon hennes sambon var på väg att lämna in fyrhjulingen på verkstaden för lagning men mamma sa att hon kommer förbi här först.

Under tiden mamma är på väg hit ringer jag UC och frågar vad som händer. Personen i andra änden ber mig lugna mig och berättar att hen inte får ge ut någon information över telefon. Hon frågar om jag har en iphone, ja svara jag.. Bra, då loggar vi in tillsammans på din upplysning. Väldigt lugnt och systematiskt. :)

När jag är inne frågar hon vad ser du.. Det står inga anmärkning, precis det finns ingenting här om dig. Hon fortsatt att berätta att de har ingen Lista där de skriver upp folk på som de anser bara en risk och att min skuld hos kronofogden var för så många års sedan att det är inget problem längre. Hon förstod inte alls vad banken menade. Jag lugnade ner mig en aning.

Mamma kom förbi och vi åkte till banken. Jag har tidigare skrivit om att jag har världens bästa bank kontakt som hjälpt mig med allt sedan jag byte person nummer. Jag vet att hon "bara" gör sitt jobb men hon är en av väldigt få personer jag blivit positivt bemött, utan suck och stön som på många andra ställen där jag behövt göra ändringar pga av mitt personnr.

Sedan har jag alltid förknippat banken med ångest, alltid tyckt det är jobbigt att gå dit och gör allt man ska göra där, jag vet inte riktigt varför... Nu känner jag inte samma ångest längre att gå till banken då jag har en trygg kontakt.

Jag mer eller mindre stormar in på banken i panik och frågar efter min kontakt. Hon tar sig tid fast hon inte riktigt har det. Hon förklarar att det kan ha göra med att nya personnr och att det inte finns någon ekonomisk historik på de nya personnr. Jag får inte riktigt svar på varför kronofogden har kommit upp i samband med detta. Men hon bad mig att komma in med arbetsgivarintyg, vilket jag gjorde igår. Jag hängde på låset och någon timme efter de fick jag ett mail från banken att hon beviljat mitt lån. Woohoo! Jag är otroligt lättad över att detta problem är löst och att jag har inga betalningsanmärkningar eller något!! 😅

När jag läste mailet ramlade en så stor sten från bröstet.... Och allt detta strul och ångest som orsakas av mitt byte av siffror som ständigt fortsätter att ställa till med problem.

Självklart ångrar jag inte mitt byte av personnr men att det skulle vara så här krångligt var jag inte förbered på. Fortfarande snart ett år efter jag fått dem nya siffrorna fortfarande ha så många lösa trådar överallt. Varför kan inte våra personnr vara könsneutrala.

Idag ska jag åka till banken och skriva på papprerna. :)

Ha en fortsatt fin dag i solen!! Nu ska jag njuta iaf!! ☀️