Inskrivning inför operation!

Så var det dax för inskrivning på KS inför kommande op. Träffade idag Kalle Lundgren och det var första gången jag träffade honom. Jag har vid tidigare op haft en annan kirurg, Hannes. Men under denna op träffar kommer båda två kirurgerna att operera tillsammans. :) Det känns bra, är sååååååå laddad.

Jag har tidigare inlägg skrivit om när jag träffat Hannes har jag upplevt honom så stressad, jag knappt hunnit komma in på rummet innan jag blivit "utkastad" igen. MEN idag slog vi alla rekord, herregud vilken stressad människa. Först kom jag in, innan min bokade tid, halleluja i vanliga fall brukar jag få vänta lääääääänge innan jag får komma in.

Han pratade i 180 och det hela var över på några minuter. Men det vi "hann" gå igenom var att under denna op kommer de "bara" forma/"göra" fallon och se till att kroppen inte stöter bort den. Allt de andra kommer op under nästa op alltså stage 2 och 3. Så detta är första op av 3. Men att detta är den största operationen.
Jag har valt att ta hud från mitt lår man kan välja att ta huden från armen oxå men detta är en smaksak och upp till var och en vart man tar huden ifrån.

Jag har persiska gener vilket gör att jag har väldigt mycket kroppsbehåring, 🙈 så jag frågar om jag kommer ha värsta håriga snoppen. Fick som svar att antigen kommer jag få gå till en hudklinik och ta bort håret med typ laser eller om jag rakar den själv som vilken annan kroppsdel. Får se hur jag gör med det.

Operationen kommer att ta nästan hela dagen, fick inte vet hur många timmar de gäller då det brukar variera lite från patient till patient. Tidigare har jag fått infon från Hannes att jag kommer ligga kvar på sjukhuset efter op i 10-14 dagar men nu sa Kalle 8-9 dagar, så nu vet jag inte riktigt. Nu för tiden skickar de väl hem en så fort som möjligt. Men kommer att vara sjukskriven i tre månader.

Nästa op stage 2 kommer ske när jag är helt läkt från denna op. De säger juh alltid mindre tid än vad jag får vänta på riktigt. Vi får väl se när de blir dax, Just nu är jag inte ens där mentalt utan laddar in för den här op. :)

Kalle avslutade de hela med att ta Sedan blodtrycket och lyssnade på hjärtat. Hela tiden vi satt och pratade knappade han på dator, de var inte måna sekunder han kollade på mig. Just de jag fick dra ner byxorna oxå för att visa benen. Kan klämde lite och sa att de här blir bra. Vi hann med en del men ni kanske kan sätta in er hur sjukt stressad han var då jag var ut på några minuter. Jag har fullt med förtroende till honom och Hannes men ingen av dem ger någon trygg miljö att komma till för att prata och ställa frågor. Tycker ibland att man kommer därifrån med fler frågor än man kom med. Haha!

Efter jag träffade Kalle åkte jag upp till Plastikoperationen för att träffa narkosläkaren. Där uppe fick jag sitta och vänta ett bra tag. 😳 Tycker det kändes lite onödigt att sitta där då jag blivit sövd flertal ggr. Men men han pratade lite om vad som kommer hända före och efter op och även vad jag inte bör äta/dricka innan op. Ska även köpa ett schampoo på apoteket innan operation som jag ska tvätta mig med två ggr innan op. Men han var väldigt trevlig men på min operationsdag är det hans kollega som kommer att söva mig.

Efter mitt möte med narkosen var det dax att åka ner till avdelningen där jag kommer att ligga efter op. Har varit där tidigare efter min mastektomi operation. Så det kändes bekant, och senast jag var där var det hur soft som helst. De hade ingen inskrivnings sjuksköterska i tjänst som kunde gå igenom allt men jag känner mig trygg och okej utan den fullständiga infon som man får då.

Kvällen före operation ska jag ringa in för att få reda på vilken tid de vill ha mig in på avdelningen. Så nu är det bara att vänta till nästa vecka på tisdag innan jag vet något mer. Är så sjukt taggad inför de här!!! 😃💥👏👍

Nu är det mest att fixa allt runtomkring med kidsen, mamma flyttar in o handla allt sådant. Men det är bra att ha något att göra så dagarna går fortare. Skönt att kunna tänka på annat när man är på jobbet. På tisdag har jag tagit ledigt för mig och kidsen så att vi kan umgås och mysa hela dagen innan jag drar iväg till sjukhuset!

Är det något ni tycker jag har glömt så fråga på!

Vi hörs snart igen! Må gott!! 😃💥